IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Takeaway.com: Делистването в САЩ не означава, че продаваме Grubhub

Акциите на компанията за доставка на храна ще продължат да се предлагат в Лондон и Амстердам

15:26 | 13.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Hollie Adams/Bloomberg</em></p>

Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Just Eat Takeaway.com Итсе Гроен заяви, че решението на компанията да делистне акциите си от Nasdaq не трябва да бъдат възприемани като сигнал, че се планира продажбата на дъщерното дружество Grubhub, предава Ройтерс.

Във вторник компанията обяви намерението си да делистне американските си акции. Книжата на базираната в Амстердам компания продължават да се предлагат на борсите в Лондон и Амстердам.

„Това е мярка за намаляване на разходите“, коментира Гроен в интервю за нидерландска телевизия. Той повтори, че компанията все още обмисля различни стратегически варианти за бъдещето на дъщерното дружество.

Takeaway, най-голямата компания за доставка на храна в Канада, Германия и Великобритания, придоби Grubhub за 7,3 млрд. долара през юни миналата година, но след това се оказа под натиск от страна на акционерите да продаде звеното.

В интервюто Гроен повтори убеждението си, че само най-големите играчи на пазара на доставка на храни в крайна сметка ще станат много печеливши. Той призна, че компанията „не е номер 1“ в Съединените щати, където се конкурира с Doordash, Uber и други.

„Трябва да заемем пазарна позиция като тази в Ниделрандия, за да можем да печелим“, коментира той.

Акциите на Takeaway приключиха търговията в петък на цена от 38,25 евро, записвайки 6% понижение за деня. Те загубиха две трети от стойността си, откакто достигнаха пиха си от над 109 евро през октомври 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още