IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„То“ запазва лидерството си в боксофиса в Северна Америка

Новата продукция "Да свалиш Уолстрийт" не успя да измести втората част на филма на ужасите

11:35 | 16.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: IT Movie Facebook page</em></p>

Снимка: IT Movie Facebook page

„То: Част втора“ запази челната си позиция в боксофиса в Северна Америка за втора поредна седмица, като успя да устои на конкуренцията на новата продукция с Дженифър Лопес „Да свалиш Уолстрийт“, пише Bloomberg.

Продължението на филма на ужасите, дело на Warner Bros. по романа на Стивън Кинг, събра 40,7 млн. долара от билети в САЩ и Канада, сочат данни на Comscore. Сумата се оказа достатъчна, за да изпревари „Да свалиш Уолстрийт“, който генерира 33,2 млн. долара и постави рекорд за своя дистрибутор STX Entertainment.

Базиран на статия от списание от 2015 г., „Да свалиш Уолстрийт“ разказва за група стриптизьорки, които се борят с проблемите си по време на финансовата криза през 2008 г. Анализаторите прогнозираха, че филмът ще събере между 27 и 32 млн. долара в дебютния си уикенд – достатъчно, за да надмине предишната най-добра премиера на STX - „Палави мамчета“, която през 2016 г. събра 23,8 млн. долара.

Сред премиерите тази седмица се нареди и „Щиглецът“, базиран на едноименния роман на Дона Тарт, който през 2014 г. спечели Пулицър. Филмът на Warner Bros. генерира 2,6 млн. долара приходи, при прогноза за между 7 и 8 млн. долара. Лентата получи положителни отзиви от едва 25% от критиците в Rotten Tomatoes.

Нито един от филмите не се очакваше да даде особен тласък на боксофиса, където приходите в момента са под миналогодишното равнище.

През следващата седмица се очакват три големи премиери: „Към звездите“ на Walt Diney (с участието на Брад Пит), „Рамбо: Последна кръв“ на Lions Gate Entertainment и „Имението Даунтън“ на Focus Features на Comcast.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още