IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WarnerMedia подготвя сериал за Хари Потър?

Според източници продукцията ще се появи в каталога на HBO Max

12:13 | 26.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: SUZANNE PLUNKETT/Bloomberg</em></p>

Снимка: SUZANNE PLUNKETT/Bloomberg

Нов игрален сериал по популярната поредица книги за момчето магьосник Хари Потър може да се появи в каталога на видео стрийминг платформата HBO Max, пише CNBC.

Директори на услугата, която е собственост на WarnerMedia, водят преговори за превръщането на обичаните от мнозина книги в телевизионна продукция, пише The Hollywood Reporter, позовавайки се на свои източници, които са запознати с плановете.

„В момента не се работи по сериал за Хари Потър в студиото или за стрийминг платформата“, коментираха представители на Warner Bros. и HBO Max.

Вселената, създадена от Джоан Роулинг, доведе до заснемането на успешни филми по поредицата и до откриването на тематични паркове в Universal Studios във Флорида и Калифорния. Това е едно от най-ценните притежания на Warner Bros.

И все пак има известни усложнения. На първо място, Джоан Роулинг все още контролира франчайза и има думата за всичко, свързано с него. Наскоро писателката стана обект на остри критики във връзка с нейно изказване за транс общността, което ѝ навлече гнева на някои от най-лоялните фенове на Хари Потър.

Освен това през 2016 г. Warner Bros. сключи сделка с NBCUniversal, с което ѝ даде право за вътрешна телевизионна дистрибуция, включително стрийминг правата за целия франчайз. Това споразумение изтича чак през 2025 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още