IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dacia пуска автоматична трансмисия

Нарича се Easy-R и ще бъде достъпна за двигателя TCe 90

22:07 | 07.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Sandero Stepway е един от моделите, за които новата трансмисия Easy-R ще бъде достъпна</em></p>

Sandero Stepway е един от моделите, за които новата трансмисия Easy-R ще бъде достъпна

Румънската марка Dacia, която е част от алианса Renault-Nissan, ще предложи за първи път автоматична трансмисия за своите модели. Кутията носи името Easy-R и ще бъде въведена на пазара преди края на тази година.

Easy-R е от типа "автоматизирана механична трансмисия", благодарение на което има ниско тегло и достъпна цена, сочи информацията. Тя ще се предлага с бензиновия двигател TCe 90, като ще бъде налична за моделите Logan, Logan MCV, Sandero и Sandero Stepway.

"Easy-R отнема напрежението при шофиране, защото е лесна за работа и осигурява удобството на скоростна кутия без педал за съединителя. Тя е снабдена с компютърно контролирани електромеханични механизми, изключващи съединителя, сменяйки предавка и след това отново задействащи съединителя", сочи информацията от Dacia.

Кутията работи като стандартен автоматик - сменя предавките сама и няма педал на съединителя. Тя е оборудвана с два режима на работа - Drive и Manual. При режим Drive, компютърът контролира смяната на предавките спрямо преобладаващите условия на работа, като смените се извършват съобразно фактори като обороти на двигателя, скорост на движение, стил на шофиране и т.н. В режим Manual (импулсно превключване), водачът поема пълния контрол за превключване на предавките.

Новата трансмисия разполага също така с функция „пълзене“ (движение с ниска скорост без да се подава газ), както и със система Hill Start Assist, която задържа автоматично спирачките при потегляне, за да не тръгне автомобилът назад.

Към момента липсва допълнителна информация, но от Dacia са категорични, че трансмисията Easy-R не влияе на разхода на гориво.

Първата автоматична трансмисия на Dacia ще има премиера във Франкфурт следващата седмица. На изложението ще бъдат демонстрирани още две нови версии на  Duster, нови екстри и нива на оборудване.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още