IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Достъпната марка на Volkswagen тръгва с 4 модела

Цените на автомобилите ще варират между 8 000 и 11 000 евро

21:36 | 10.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Volkswagen</p>

Снимка: Volkswagen

Първите два модела на новия бюджетен бранд на концерна Volkswagen ще бъдат кросовъри, които ще се появят на пазара през 2018 г. Веднага след тях ще излязат още два модела – седан и хечбек, съобщава Automotive News.

Разработката на автомобилите вече е стартирала, като в нея участва и китайският партньор на най-големия европейски производител – компанията FAW. Именно в нейното предприятие ще се сглобяват автомобилите.

Засега е известно, че и четирите модела ще бъдат изградени на една и съща платформа. Това ще позволи на Volkswagen максимално да намали производствените разходи и съответно крайната цена на новите продукти. Предвижда се тя да варира между 8 000 и 11 000 евро.

На първо време моделите от новата марка ще се предлагат изключително на пазара в Китай. Не е изключено на по-късен етап те да започнат да се изнасят и в други държави в региона. В Европа и Северна Америка обаче новият бранд няма да бъде предлаган.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още