IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford изтегля от пазара над 500 хил. пикапа Super Duty заради риск от пожар

Концернът предупреди, че при този модел съществува риск при катастрофа предпазният колан да създаде искри, които да предизвикат пожар

20:15 | 13.12.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският автомобилен концерн Ford Motor заяви, че ще изтегли 547 538 пикапа модел Super Duty от пазарите в САЩ, Канада и Мексико поради риск от пожар в купето след катастрофа, съобщава Ройтерс. 

Вторият по големина автомобилен производител в САЩ обяви, че е започнал да извежда от пазарите за сервизна проверка определени модели между 2017 г. и 2019 г., които имат настилки, създаващи предпоставки за пожар в купето при евентуална катастрофа.

Според изявлението при въпросния модел съществува риск предпазният колан да създаде искри при пътно произшествие на автомобила, които да предизвикат пожар.

От Ford посочват, че са запознати с един подобен случай на пожар в купе на такъв пикап на територията на САЩ. Въпросните превозни средства са сглобени в завода на Ford в Кентъки между 8 октомври 2015 г. и 29 октомври 2019 г.

Изтеглянето засяга 490 574 автомобила от САЩ, 56 112 броя от Канада и 852 пикапа от Мексико, информират още от Ford.

Това лято компанията обяви, че ще съкрати 12 хил. работни места в Европа до края на следващата година, за да се опита да върне бизнеса си към печалба.

Предизвикателството да се инвестира в електрически, хибридни и автономни превозни средства, докато се налага да се въвеждат промени при автомобилите с вътрешно горене, за да се отговори на новите правила по отношение на замърсяването на въздуха, принуди европейските производители на автомобили да намалят разходите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още