IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глобалните продажби на автомобили Volkswagen намаляват с 2,4% през ноември

Концернът обяснява спада с тежките условия на пазарите в Русия и Бразилия

16:32 | 11.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на Volkswagen намаляват с 2,4% на годишна база през ноември до 496 100 автомобила, съобщи Ройтерс. Най-големият производител на автомобили в Европа се справя с негативните последици от скандала с манипулираните данни.

Припомняме, че през септември американската Агенция по околна среда обвини концерна, че е подправял данните за вредните емисии на дизеловите автомобили. 

В изявление на сайта си ръководството на компанията обясни спада с особено тежките обстоятелства на пазарите в Русия и Бразилия, където доставките се понижават съответно с 31,8% и 51,4%.

„В момента сме с 4,5% под нивото от миналата година по същото време. Предвид трудната ситуация за бранда, не очаквам да компенсираме това през идните дни“, казва Юрген Щакман, главен директор по продажбите на бранда VW.

От януари до ноември 2015 г. са продадени 5 335 700 коли с марка VW. През същия период миналата година броят им е бил 5 589 100, като изменението възлиза на -4,5%.

В Китай се наблюдава ръст на продажбите от 8,6%. В Западна Европа повишението възлиза на 2,4%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още