IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерът при онлайн търговията с употребявани коли в Индия набира 350 млн. долара

Cars24 планира първично публично предлагане (IPO) и има за цел да излезе на борсата през следващите от 18 до 24 месеца

14:14 | 19.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Най-голямата онлайн платформа в Индия за търговия с употребявани автомобили Cars24 Services Pvt. ще набере около 350 млн. долара от DST Global, SoftBank Group Corp. и други инвеститори, съобщава Bloomberg, цитирайки източници, запознати с темата. 

Процесът на набиране на средства включва и Falcon Edge Capital и ще оцени стартъпа на близо 2 млрд. долара. Очаква се кръгът да приключи през следващите няколко седмици, посочват източниците.

Cars24 планира първично публично предлагане (IPO) и има за цел да излезе на борсата през следващите от 18 до 24 месеца. Пазарът на IPO в Индия продължава да нараства и е напът да отбележи рекордно силна година. Очаква се акциите на Cartrade Tech Ltd., друга онлайн платформа за търговия с автомобили, да започнат да се търгуват на 20 август.

Базираната в Ню Делхи Cars24 е основана през 2015 г. от Викрам Чопра, Мехул Агравал, Ручит Агравал и Гаджендра Джангрид.

Търговията с автомобили в Индия продължава да бъде помрачавана от малките улични търговци, които обикновено разколебават потенциалните купувачи, несигурни в цените и качеството на съответното превозно средство.

Cars24 има за цел да улесни покупката на употребяван автомобил като направи процеса толкова лесен, колкото и закупуването онлайн на хладилник или смартфон. Компанията оценява автомобилите въз основа на алгоритми, базирани на изкуствен интелект (ИИ), и използва данни, за да определи коя кола би създала най-малко проблеми на новия собственик.

Превозните средства се преглеждат и ремонтират в сервизите на компанията, преди да бъдат включени в нейната платформа. Cars24 има седемдневна политика за връщане на вече закупено превозно средство без въпроси и предоставя шестмесечна гаранция.

Индийският автомобилен пазар продължава да бъде доминиран от превозните средства с двигатели с вътрешно горене. Според заместник-управляващият директор на автомобилния концерн Mahindra & Mahindra Ltd. Аниш Шах обаче електромобилите най-вероятно ще изпреварят петролните автомобили по продажби в Индия до края на десетилетието. Той се позовава на ускореното изграждане на зарядна инфраструктура с помощта на правителството и привличането на чуждестранни инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още