IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes ще прави новата C-Class в Южна Америка

Компанията планира строеж на нов завод в Бразилия

11:35 | 06.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Reuters</em></p>

Снимка: Reuters

Daimler AG, компанията-майка на Mercedes-Benz, планира изграждането на нов завод в Бразилия, където да произвежда следващото поколение C-Class, съобщава Ройтерс, като се позовава на информация на германското списание Der Spiegel.

Така Mercedes-Benz ще може да отговори на увеличаващото се търсене на най-големия автомобилен пазар в Южна Америка, като в същото време ще избегне високите такси за внос на автомобили.

Заводът трябва да заработи през 2015 година, като в началото годишния му капацитет ще бъде около 20 000 коли, според информацията.

От германската компания нито отричат, нито потвърждават информацията, като заявяват, че обмислят подобен ход, но решение все още не е взето. "Разглеждаме възможността за изграждане на производствена линия както в Бразилия, така и на други места", посочват от автомобилния производител.

Mercedes-Benz не е единствената автомобилна марка, която планира да увеличи присъствието си на четвъртия най-голям пазар в света. През миналата година BMW заяви, че ще изгражда свой завод в Бразилия, а Audi трябва да обяви намеренията си през следващата година.

Всъщност Mercedes-Benz произвежда свои модели в Бразилия от 1999 година. Става дума за малката A-Class, която се сглобяваше в страната до 2010 година, когато фабриката бе реконструирана за производство на камиони.

Мястото за новият завод на Daimler трябва да бъде обявено в следващите месеци.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още