IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отстъпките ще продължат да задушават автомобилните производители

Промоциите буквално изяждат печалбата на компаниите, твърди вицепрезидент на Ford

14:56 | 20.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<i>Снимка: Ройтерс</i></p>

Снимка: Ройтерс

Слабият ръст на автомобилния пазар в Западна Европа няма да доведе до премахване на големите отстъпки, които буквално изяждат печалбата на производителите, обяви вицепрезидентът по продажбите и маркетинга на европейското подразделение на Ford - Роланд де Ваард, пред Reuters. 

Според него на фона на падащите през последните 6 години продажби, автомобилните производители нямат друг избор, освен да примамват клиентите с по-големи отстъпки. Те от своя страна обаче водят до утежняване на положението на компаниите.

Само за 1 година отстъпките в цените на новите автомобили в масовия сегмент в Европа са достигнали до 17 %. Въпреки че спадът на продажбите на Стария континент през тази година най-после спря, положителните тенденции не оказват влияние на агресивната ценова политика, водена от производители и търговци.

Само за миналата година, по данни на консултантската компания LMC Automotive, продажбите на нови коли в Западна Европа са нараснали с 4 % и достигат 950 444 единици. Според експерти тази тенденция ще продължи, като устойчивият ръст ще се запази и догодина, когато ръстът се очаква да достигне 2.6 %.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още