IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Qoros не бърза с пазарния си дебют в Европа

Китайският автопроизводител представи два серийни модела в Женева

15:08 | 05.03.14 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Automedia.bg</em></p>

Снимка: Automedia.bg

Компанията Qoros, основана от израелския консорциум Israel Corporation и китайският автопроизводител Chery, демонстрира два серийни модела на изложението в Женева. Интересното е, че от компанията нямат намерение да избързват с лансирането им на Стария континент.

В Qoros предпочитат да стъпят в Европа с малки, но премерени крачки, за да се запознаят отблизо със спецификите на този пазар. Първите продажби на континента ще стартират в Словакия, а след това марката ще бъде въведена поетапно и на по-големите пазари.

"Ние сме наясно, че западноевропейските клиенти няма да ни простят, ако стартираме нашите операции, без да сме подготвени, зави по време на автосалона в Женева Кристиано Карлути, директор продажби и маркетинг в Qoros за пазарите на Европа, Близкия изток и Африка. "В момента планираме и тестваме. Искаме да съберем обратна връзка от нашите дилъри, да оптимизираме снабдяването, да обезпечим сервизното обслужване. Това е целта на първата фаза на нашата европейска офанзива".

Едва след като всички въпросителни бъдат изчистени, компанията ще стартира операциите си в Европа на пълни обороти. Първоначално обаче продажбите ще бъдат съсредоточени на по-малките пазари на континента, като постепенно Qoros ще отвори свои представителства и в страни като Германия и Великобритания. 

"Нашата цел е да имаме пълноценни операции в Европа, но планът ни предвижда това да бъде изпълнено след няколко години. Вярваме, че нашата офанзива трябва да бъде с малки, но премерени крачки", допълни Карлути.

Qoros вече успя да привлече вниманието на европейците със своя първи модел - 3 Sedan, който регистрира най-добрите резултати при краш-тестовете на Euro NCAP за 2013 г.

Въпросният най-сигурен модел в Европа беше представен за първи път по време на миналогодишното изложение в Женева. А на настоящия салон се появи и вторият модел на марката - 3 Hatch. Той е създаден на базата на седана, специално за пазара на Стария континент, където хечбек моделите са особено търсени.

Qoros 3 Hatch е със 177 мм по-къс от седана Qoros 3 Sedan, но има аналогични дължина, широчина и междуосие. В стандартното му оборудване са включени джанти с размер 16 инча, а срещу доплащане могат да бъдат поставени 17- или 18-инчови колела. Без да доплащат, бъдещите клиенти на модела ще могат да избират измежду 6 цвята за екстериора. Също като стандартно оборудване идва 3.5-инчов TFT дисплей, разположен на арматурното табло. В базовото оборудване на Qoros3 е включена дори мултимедийна система с 8-инчов сензорен дисплей, разпознаващ жестовете на няколко пръста едновременно.

Моделът се оборудва с два бензинови двигателя - атмосферен с обем 1.6 литра и мощност 126 к.с. и 155 Нм, и с турбо. Неговият обем е същия, а мощността му достига 156 к.с. и 210 Нм. Трансмисиите също са две - 6-степенна механична и роботизирана с два съединителя DCT.

Що се отнася до цените, Кристиано Карлути не посочи конкретни цифри, като уточни, че целта е да бъдат предложени конкурентни, а не ниски цени. В Китай моделът 3 Hatch стартира от около 28 000 лева.

Още снимки от щанда на Qoros в Женева разгледайте в публикацията на Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още