IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След фабриката във Великобритания Honda затваря завод и в Индия

Японският концерн планира да свие производството на автомобили в Индия с 40 на сто заради дълбокия спад при продажбите

17:48 | 21.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Udit Kulshrestha/Bloomberg</em></p>

Снимка: Udit Kulshrestha/Bloomberg

Японският автомобилен концерн Honda Motor Co. ще затвори един от заводите си в Индия и ще намали производството на четириколесни превозни средства в страната с 40%, тъй като пандемията от коронавирус продължава да помрачава продажбите, съобщава Nikkei. 

Honda ще затвори фабриката си в Нойда, източно от Делхи, и ще премести цялото производство в Индия в новия завод в Тапукара на югозапад от столицата.

Съоръжението в Нойда, открито през 1997 г., разполага с годишен производствен капацитет от 100 000 превозни средства, като в него се сглобяват модела City, седана Civic и кросоувъра CR-V.

Говорител на Honda отказа да коментира новината пред Nikkei.

Японският концерн намали операциите си и на други места, като планира да затвори съоръжението в Саяма, Япония, както и да прекрати производството на автомобили във Филипините и Аржентина.

В началото на декември компанията спря производството в своя завод в Суиндън, Великобритания, заради задръстванията по пристанищата, които водят до забавяне или отлагане на доставките на компоненти. Фабриката, която се намира на около 130 км източно от Лондон, е сглобила малко под 110 000 автомобила миналата година. Honda ще затвори за постоянно завода през следващата година като част от глобално си преструктуриране.

През лятото Honda обяви, че ще възроди своя автомобилен бизнес чрез редица драстични реформи. Компанията затвори редица свои заводи както на родна земя, така и в чужбина, като в същото време реформира и своите вериги на доставка.

Преди това ръководителят на концерна Такахиро Хачиго обяви плановете Honda да абсорбира изследователското звено. Много анализатори гледат на този ход като знак, че компанията е решена да възстанови автомобилния си бизнес, който се сблъска с недостатъчна ефективност и анемична печалба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още