IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla отлага производството на своя полемичен пикап Cybertruck за 2022 г.

Отлагането не е изненада за хората, които следят отблизо новините около превозното средство

15:31 | 09.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Tesla Inc.</em></p>

Снимка: Tesla Inc.

Американският разработчик на електрически превозни средства Tesla Inc. отложи старта на производството на своя пикап Cybertruck за 2022 г., като информацията за това е налична на страницата на компанията за поръчки, свързани с въпросния автомобил.

Tesla не представя точна дата за началото на производството, съобщава Automobilwoche.

„Ще можете да завършите вашите конфигурации, когато производството стартира през 2022 г.“, се посочва в сайта на компанията. 

Отлагането не е голяма изненада за онези, които следят новините около въпросния пикап. Още през 2019 г. главният изпълнителен директор на концерна Илон Мъск обяви, че планира да стартира производството на Cybertruck през втората половина на 2021 г. През януари той заяви по време на представянето на отчета на компанията за четвъртото тримесечие, че ще има забавяне в началото на производството, като то се отлага за края на настоящата година, като се очакват по-мащабни операции едва през 2022 г.

През юли ръководителят на инженеринга в Tesla Ларс Морави заяви, че моделът се намира в процес на финализиране на архитектурата, добавяйки, че компанията напредва до „бета фаза“ относно Cybertruck „по-късно тази година“.

Футуристично изглеждащият пикап е особено важен за американския производител на електромобили, тъй като този сегмент автомобили традиционно е силно търсен в САЩ. Само през седмицата след представянето на Cybertruck Tesla потвърди, че е получила над 250 хил. заявки за автомобила. Превозното средство ще се произвежда във фабриката на компанията в Тексас.

Според Tesla цената на базовата версия на пикапа ще бъде 40 хил. долара за САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още