IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla спира поръчките на Cybertruck извън Северна Америка

Към момента дългоочакваният електрически пикап може да бъде поръчан само от САЩ, Канада или Мексико, като от компанията мълчат по въпроса

10:05 | 17.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Tesla</em></p>

Снимка: Tesla

Американският производител на електрически превозни средства Tesla Inc. спря да приема поръчки за своя дългоочакван пикап Cybertruck извън Северна Америка, съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация от сайта на концерна.

Tesla приема само резервации за Cybertruck, направени в САЩ, Канада или Мексико.

От компанията отказват да коментират въпроса. 

Главният изпълнителен директор Илон Мъск посочи, че Tesla ще започне производството на Cybertruck през следващата година в наскоро открития завод в Остин, Тексас.

„Имаме повече поръчки за Cybertruck, отколкото бихме могли да изпълним за три години след началото на производството“, похвали се Мъск миналата седмица на конференцията на Financial Times „Бъдещето на автомобила 2022“.

Още тогава той сигнализира, че Tesla може да спре да приема поръчки, тъй като търсенето на някои от нейните превозни средства надхвърля производството.

Tesla представи Cybertruck за първи път през 2019 г. Първоначално компанията искаше да стартира производството на пикапа в края на същата година, но отложи това за първото тримесечие на 2023 г.

Много от почитателите на Tesla очакват пазарния дебют на Cybertruck, за да се сдобият с електромобил. Компанията вече е изпреварена от стартъпа Rivian, който пусна в продажба в края на 2021 г. своя R1T. Междувременно Ford стартира поръчките на своя F-150 Lightning, който се очаква да се превърне в основното оръжие на концерна на американския електромобилен пазар.

Според Сам Фиорани от AutoForecast Solutions производството на Cybertruck ще започне към края на следващата година.

„След представянето на Model Y гигафабриката в Тексас ще започне да произвежда и Cybertruck, чието изграждане е планирано да започне през октомври 2023 г.“, посочва Фиорани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още