IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen с план да се върне сред големите производители до 2020 г.

Малко неща в компанията ще останат същите след стратегията Transform 2025+

12:48 | 22.11.16 г.
<p>
	Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Германският Volkswagen има планове да се завърне сред най-големите производители на автомобили в световен мащаб до 2020 година. За това съобщи изпълнителният директор на бранда VW Херберт Дис, цитиран от Ройтерс.

Мерките са част от стратегията Transform 2025+, определяна от Дис като основата за бъдещето за компанията. "През следващите няколко години Volkswagen ще се промени радикално. Много малко неща ще останат същите", каза още той, цитиран от Bloomberg.

В нея се предвижда увеличаването на рентабилността на основния бранд в корпорацията - VW, до 6% до 2025 година. Компанията изостава сериозно от основните си конкуренти днес - 2016 година ще приключи с рентабилност от едва 2%, допълва агенцията. До 2020 година трябва да достигне 4 на сто. 

За сравнение, един от основните конкуренти на германския производител в Европа - PSA, си е поставил за цел рентабилност от 6,1% до 2020 година.

Компанията ще се съсредоточи в няколко основни области - безпилотни автомобили, електрически двигатели, както и опазване на околната среда и повишаване на сигурността на автомобилите. Очакванията са за допълнителни приходи от 3 млрд. евро годишно до 2025 година. Компанията планира да продава и по 1 млн. електрически автомобила. 

Това обаче е свързано и със съкращаване на работни места. В петък стана ясно, че компанията е постигнала споразумение със синдикатите, според което 30 хил. души ще загубят работата си до 2025 година. От друга страна обаче компанията ще активизира своята дейност в САЩ, където ще се произвежат търсените на пазара в Северна Америка лимузини и SUV. 

Имиджът на Volkwagen  пострада сериозно от скандал за емисиите парникови газове, които новите автомобили на компанията изхвърлят в атмосферата. Проверка показа, че компанията е манипулирала данните от тестовете за емисиите СО2.

Това налага и промяната, която планират в германския концерн, за да си върнат доверието на потребителите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още