IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen спира поръчките на плъгин хибриди заради дефицита на компоненти

Марката не може да гарантира, че поръчаните автомобили ще бъдат доставени в рамките на тази година като към момента срокът за доставка достига 8-10 месеца

15:05 | 08.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

След Audi и германската автомобилна марка Volkswagen AG също замразява поръчките на плъгин хибриди поради нарастващия натиск около недостига на компоненти, който причинява значително забавяне на доставките на вече поръчани автомобили, съобщава Automobilwoche. 

Във вторник (8 март) потребителите имат последен шанс да поръчат желания от тях автомобил преди резервациите да бъдат прекъснати, според съобщение на Volkswagen.

„Поради нарастващия брой поръчки на плъгин хибридни модели в световен мащаб, продължаващите проблеми при полупроводниците и ситуацията в Украйна временното замразяване на резервациите е неизбежно“, изтъкват от концерна.

Поради тези причини от сряда (9 март) отпада опцията за поръчки на плъгин хибриди на марката. Това важи за всички „частично електрифицирани модели“, включително Tiguan, Golf, Arteon и Touareg.

Чрез тази мярка Volkswagen иска да избегне допълнително удължаване на сроковете за доставка, според говорител на компанията. Марката не можела да гарантира, че поръчаните автомобили ще бъдат доставени в рамките на тази година. Към момента срокът за доставка се е увеличил на 8-10 месеца. Настоящите стимули за покупка на такива превозни средства важат само за настоящата година, като не е ясно каква ще бъде премият през 2023 г.

Дъщерното дружество на VW Audi вече обяви замразяване на поръчките за своите плъгин хибриди в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още