IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW обмисля допълнителни съкращения на разходите

Компанията търси начин да се справи с ефекта от кризата с Covid-19

17:39 | 06.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Volkswagen обмисля допълнителни съкращения на разходите, за да се справи с икономическия ефект от коронавирусната пандемия, обяви говорител на германския производител на автомобили, цитиран от Ройтерс.

Въпросът е обсъден наскоро на вътрешно за компанията събитие, посочва още той, запитан по темата във връзка с публикация на списание Automobilwoche.

“Имаше общо обсъждане какви допълнителни съкращения на разходите могат да бъдат предприети, за да се отговори на пандемията“, коментира говорителят пред Ройтерс. „Все още не са взети никакви конкретни решения“.

Automobilwoche цитира главния изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс, който на среща с висшите мениджъри в четвъртък е заявил: „Трябва значително да намалим разходите за развойна дейност, инвестициите и фиксираните разходи спрямо предходните ни планове“.

Нетната ликвидност на групата „ще продължи да се свива поне до юли заради слабото търсене“, пише списанието, позовавайки се на участници в събитието, които са цитирали Дийс, добавяйки, че не всички марки на групата ще постигнат положители резултати през 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още