Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Обучение

Български ученици вече притежават сертификати на Blockchain

Лятно училище в Боженци “Предприемачът като откривател” събра ученици от девет града

Български ученици вече притежават сертификати на Blockchain

Снимка: Фондация Бауерзакс

Български ученици станаха едни от първите притежатели в света на сертификати на Blockchain, съобщиха организаторите на образователната програма „Предприемачът като откривател“ след приключването на първия национален лагер за гимназисти.

В интензивния образователен курс по предприемаческо и креативно мислене в Боженци от 16 до 24 юли взеха участие 24 ученици от девет града, като средната възраст на участниците е 16,6 години. Организатор на събитието е Фондация Бауерзакс в партньорство с Община Габрово и Областен информационен център - Габрово.

„Предприемачът като откривател” е интерактивен курс по предприемаческо мислене, базиран на т.нар. „student-centered” подход, при който учениците участват активно в процеса на получаване на нови знания. Тренинг програмата се състои от 50 учебни часа, като основно използваните методи на преподаване са игри, казуси, примери, дискусии и работа в екипи.

Още по темата

Учебният материал е разделен в пет основни модула: Основни икономически „сечива”; Принципи на пазарното общество; Бизнесът като откривателско приключение; Фази на създаване на продукт/услуга, техники за креативно мислене и Мотивационни срещи с успели предприемачи.

Сертификатите, чиято идентичност може да бъде удостоверена по Blockchain, са изработени със съдействието на един от гостуващите предприемачи в мотивационните срещи - Емилиян Енев от Recheck, компания специализира в разработването на електронни етикети за автентичност и собственост на продукти, базирани на Blockchain.

Фондация Бауерзакс вече планира провеждането на нови 3 летни лагера през 2018 г. с увеличена продължителност от 7 на 10 учебни дни всеки, съобщават от фондацията.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Обучение
Още 54 учители се обучаваха в курсовете по финансова грамотност