Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Пазари

"Телелинк БСГ" ще изкупи до 42 хил. собствени акции

Процедурата е във връзка с решение на общото събрание на акционерите от края на юни 2021 г. при ценови диапазон 7,4-20 лева

"Телелинк БСГ" ще изкупи до 42 хил. собствени акции

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД стартира процедура по обратно изкупуване на до 42 хил. собствени акции, или 0,336% от капитала на дружеството. Това съобщава компанията чрез БФБ-София.

Инвестиционният посредник, на който е подадена поръчката, е ИП „Елана Трейдинг“ АД.

Процедурата се осъществява съгласно решение на общото събрание на акционерите от 21 юни 2021 г.

Съгласно решението на общото събрание всяка година компанията може да изкупи обратно до 3% от акциите, които е издала. Крайният срок на обратното изкупуване е 30 юни 2023 г.

Одобрената от акционерите минимална цена е 7,4 лева на акция, а максималната е 20 лева.

В последната година акциите на „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ поевтиняват с над 12%, като пазарната капитализация достига 161,25 млн. лева. Последните сделки с акции на дружеството са сключвани на цена от 12,9 лева за брой.

Компанията в началото на тази година прекрати преговорите със „Словения Броудбанд“ С.а.р.л. за продажбата на мажоритарен дял от поне 51%. Словенското дружество прояви интерес да стане стратегически инвеститор в „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“, след като българското дружество  обяви, че ще предложи мажоритарен пакет акции. Двете компании обаче обявиха, че имат „разнопосочни стратегически възгледи“.

Тримесечният консолидиран отчет на дружеството показа стабилна печалба на фона на ръст на приходите, но и на разходите. Приходите от България остават основен двигател на общите приходи на компанията, като публичният сектор е основен клиент.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Пазари
Криптохедж фондът Three Arrows Capital потърси защита от кредиторите в САЩ