IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделката за продажбата на мажоритарен пакет от "Телелинк БСГ" пропадна

Заради „разнопосочни стратегически възгледи“ преговорите със „Словения Броудбанд“ С.а.р.л. са прекратени, съобщават от българското дружество

20:16 | 14.02.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Сделката между „Словения Броудбанд“ С.а.р.л. и „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД за придобиването на мажоритарен дял от поне 51% в българското дружество пропадна. Консултациите за придобиването са прекратени заради „разнопосочни стратегически възгледи“, съобщава „Телелинк БСГ“ чрез сайта x3news.com.

В края на 2021 г. „Телелинк БСГ“ обяви, че ще предложи в началото на 2022 г. мажоритарен пакет акции, за да търси стратегически инвеститор за развитието си. Малко по-късно „Словения Броудбанд С. а. р. л.“ – дружество на еднолични собственик на капитала на „Вива Телеком България“ "Юнайтед Груп България" ЕООД, прояви интерес към пакет от 51% от публичната компания.

Непосредствено преди коледните празници Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува и  производство за концентрацията между двете компании. Сега то трябва да бъде прекратено.

Потенциалният купувач е предоставил а информация за подробно проучване (due diligence). Паралелно са се водили разговори и за идентифицирането на потенциални бизнес синергии и възможностите за ефективно допълване и взаимна подкрепа на стратегическите цели и приоритети на двете групи.

„Въпреки положителните изводи относно потенциала за ползотворно комбиниране и допълване на двете компании, проведените разговори показаха разнопосочни стратегически възгледи по някои ключови направления на бизнес развитие и растеж“, посочва се в съобщението на „Телелинк БСГ“.

„Дружествата от групата на ТБС и Юнайтед Груп имат дългогодишни отношения като бизнес партньори и вярвам, че проведените разговори ще ни помогнат да работим още по-добре в бъдеще“, пише още в съобщението на публичната компания.

Свързани компании:

Телелинк Бизнес Сървисис груп АД(TBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още