IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва новата седмица с повишения

Пазарите очакват стенограмата от заседанието на Фед през март, която ще подскаже посоката на институцията в следващите месеци

23:20 | 04.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Водещите индекси на Wall Street започнаха новата седмица с ръстове, водени от технологичните компании. Така Nasdaq добави почти 2% към стойността си, след като един от най-зле развиващите се сектори в САЩ през първото тримесечие, се изстреля нагоре, пише CNBC.

Инвеститорите са в очакване на стенограмата от заседанието на Федералния резерв през март, което се очаква в сряда (6 април), посочва Market Watch. Документът ще подскаже в каква посока ще тръгне политиката на институцията.

Сред най-добре представилите се компании днес е Twitter, чиито акции поскъпнаха с повече от 28% до 49,93 долара за брой. Инвеститорите приветстваха новината, че Илон Мъск стана собственик на 9,2% от компанията.

Акциите на друг обвързан с милиардера бранд - Tesla, също се повишиха на фона на данните за рекордни доставки на електромобили през първото тричесечие на годината. Търговия с книжата на компанията финишира при цена от 1145,45 долара за брой, което е повишение от 5,7%.

С по над 1% поскъпват акциите на Apple, Amazon, Nvidia и Microsoft.

Технологичният индекс Nasdaq финишира на ниво от 14 532,55 пункта, или повишение от 1,9%. За S&P500 увеличението днес е с 0,81% до 4582,64 пункта, а Dow Jones напредна до 34 921,88 пункта, което представлява повишение от 0,3 на сто.

На търговията днес натежа представянето на Starbucks, който съобщи за отлагане на програмата си за обратно изкупуване на акции. Книжата на веригата от кафенета поевтиняха с 3,7% и затвориха търговията при цена от 88,09 долара за брой.

На петролните пазари лекият суров петрол поскъпна рязко с повече от 4% до цена от почти 104 долара за барел. Цената на европейския сорт Brent същи се повиши с 3,4% до над 107 долара за барел.

Цената на златото се повиши с 0,65% до 1936,70 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още