Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Абу Даби дава на чужденците пълни права за собственост на имоти

Емирството се опитва да даде тласък на местния пазар на жилища

Чужденците ще имат право свободно да притежават имоти в Абу Даби в определени инвестиционни зони, обявиха властите в емирството, цитирани от Ройтерс.

Имотите във въпросните зони ще бъдат регистрирани според местния закон за пълноправната жилищна собственост, като нотариалните актове ще бъдат издавани на името на инвеститорите. По-рано чуждестранните инвеститори в имоти в Абу Даби като цяло имаха право единствено да сключват договори за дългосрочна аренда на имот с период от 99 години.

В краткото съобщение на властите не се посочват подробности около новите правила и липсва обяснение по какъв начин те се различават от останалите имотни права в Абу Даби.

В Абу Даби, столицата на ОАЕ, има райони, предназначени за инвестиции в имоти от чужденци. Някои от тези зони се изграждат от държавната Aldar Properties - най-голямата строителна фирма в емирството.

Емирството се опитва да даде тласък на местния пазар на жилища посредством регулаторни мерки и други стъпки, осъществявани през последните две години, след като имотният сектор бе ударен тежко от глобалната икономическа криза през 2008-2009 година. През 2012 г. Абу Даби принуди държавните служители, живеещи извън емирството, да се преместят в рамките на неговите граници. Миналия ноември местните власти премахнаха тавана от 5% върху годишното увеличение на наемите.

По статията работиха: Цветина Борисова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Журналистът на Bloomberg TV Bulgaria Христо Николов стана част от Международната федерация за недвижими имоти