IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенциите за имоти в Сингапур падат в жертва на мерките за охлаждане на пазара

Над 3 хил. брокери са се оттеглили от индустрията, около 140 агенции са затворили за една година до края на март

08:52 | 13.10.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Агенциите за имоти в Сингапур падат в жертва на мерките за охлаждане на пазара

Около 140 агенции за имоти са затворили в Сингапур през 12-те месеца до края на март т.г., съобщава Ройтерс, като се позовава на публикации на местни медии.

Над 3 000 брокери са се оттеглили от индустрията, а сриващият се пазар продължава да взима своите “жертви”.

В периода октомври-декември обичайно се подновяват лицензите. Така в началото на следващата година ще има по-точна картина за прекратилите дейност.

Заради резкия скок на цените на жилищата правителството в Сингапур въведе серия мерки за “охлаждане” на пазара на имоти от 2009 г. насам. Анализатори прогнозират, че тези мерки няма да бъдат отменени скоро и очакват темпът на спад на цените да се удвои.

Може да се очаква, че местните власти ще започнат да обмислят поетапна отмяна на мерките при спад на цените с 15% от пиковите равнища.

Цените на жилищата в Сингапур записаха спад за седмо поредно тримесечие за периода април-юни т.г. – най-дългият период на понижение от 13 години насам. През август продажбите се свиха с над 60 на сто до само 495, показват данните на службата за градско устройство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още