IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AstraZeneca ще строи нова централа и R&D център в Cambridge Biomedical Campus

Новият комплекс ще е и най-големият център на компанията за онкологични изследвания

11:57 | 19.06.13 г.
AstraZeneca ще строи нова централа и R&D център в Cambridge Biomedical Campus

AstraZeneca ще изгради новата си централа и център за глобални изследвания и развитие в Cambridge Biomedical Campus в южните покрайнини на Лондон, съобщи онлайн изданието Europe Real Estate.

До 2016 г. в новия комплекс ще започнат да работят приблизително 2 хил. висококвалифицирани специалисти.

Инвестицията в проекта възлиза на 330 млн. паунда. Тя е част от усилията на компанията да създаде стратегически R&D център във Великобритания, САЩ и Швеция, за да подобри производителността си.

Специално проектираният комплекс ще обедини дейностите на AstraZeneca по молекулярни и биологични изследвания. В него ще се помещават дейностите на MedImmune - биологичното поделение на фармацевтичната компания. В него вече работят около 500 души, които в момента се помещават в Granta Park в североизточната част на Лондон.

Новият комплекс ще е и най-големият център на компанията за онкологични изследвания. В него ще работят и учени в сферата на сърдечносъдовите, метаболитни, респираторни, възпалителни и автоимунни заболявания, както и заболявания на централаната нервна система.

Cambridge Biomedical Campus е разрастващ се и процъфтяващ център за биомедицинска дейност от световна класа. Там се помещават водещи изследователски, академични и здравни организации, включително Медицинския факултет на Университета в Кембридж, болница Addenbrooke, Британският институт за ракови изследвания в Кембридж и др.

Комплексът на AstraZeneca ще се простира върху площ от близо 11 акра. Общата площ на Cambridge Biomedical Campus е 70 акра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още