Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Бум на глобите за собственици на апартаменти с краткосрочни наеми в Париж

Общо 615 000 евро глоби са наложени през първите шест месеца на годината

Бум на глобите за собственици на апартаменти с краткосрочни наеми в Париж

Снимка: pixabay.com

Общо 615 000 евро глоби са наложени през първите шест месеца на годината на собственици на апартаменти в Париж, превишили разрешените за настаняване на туристи 120 нощувки годишно на принципа на услугата за краткосрочно даване под наем Airbnb, предаде Франс прес.

Глобите са наложени на 31 собственици на жилища, посочи Ян Броса, заместник-кмет на Париж по въпросите на жилищната политика, потвърждавайки данни, публикувани от в. "Паризиен".

Още по темата

През първите шест месеца на 2016 година глобите са били на обща стойност 45 000 евро или 13 пъти по-малко, а за цялата изминала година са достигнали 200 000 евро. 

Максималната глоба е била увеличена през ноември от 25 000 на 50 000 евро, уточни кметският заместник. В Париж средната глоба през 2016 година е била 10 000 евро, а през 2017 година - 20 000 евро.

Говорител на Airbnb-Франция изтъкна в писмено съобщение до АФП, че глобите се отнасят за над 300 платформи за наемане на частни жилища, които далеч не са представителни за дейността на Airbnb в Париж, при която гостите наемат жилище за средно 33 дни годишно.

В началото на юли общинска комисия във френската столица гласува за въвеждане на задължителна регистрация от декември за всеки желаещ да наеме апартамент в интернет платформа. 

Периодът на наемане на обзаведено жилище от туристи в Париж е ограничен до 120 дни годишно, но кметството иска да го намали.

Всички платформи за жилища под наем са публикували около 100 000 обяви за Париж. За Airbnb обаче френската столица е сред водещите пазари с 65 000 предложения за настаняване.

/БТА/

По статията работи: Виктория Тошкова

Последни новини

Коментари (0)


Още от По света
Наемите на първокласни офиси на водещите пазари в Европа достигат нови рекорди