IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dorchester разширява присъствието си в Азия и Ню Йорк

Хотелиерската индустрия в Азия се радва на засилен интерес от страна на инвеститорите

16:27 | 25.11.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Dorchester разширява присъствието си в Азия и Ню Йорк

Компанията за управление на хотели Dorchester Collections планира да увеличи портфейла си, като разшири дейностите си в Ню Йорк и Азия, съобщава онлайн изданието World Property Channel.

"Пекин, Шанхай, Хонконг и Сингапур са градовете, където искаме да сме представени", заяви пред Bloomberg главният изпълнителен директор на британската фирма Кристофър Краудуей. "Искаме да сме и в Ню Йорк и това е основният ни фокус", допълни той. 

Новите хотели ще носят името на Dorchester. Компанията е една от много вериги, които осъзнават потенциала на пазара в Азия. Миналия месец Marriot International обяви "експлозивна" експанзия в Азия, като разкри, че ще открива по един хотел на всеки осем дни до края на 2016 г.

Хотелиерската индустрия в Азия се радва на засилен интерес от страна на инвеститорите. През третото тримесечие обемът на инвестициите е скочил със 145% спрямо същия период на миналата година. Броят на хотелските стаи в Пекин през първите девет месеца на годината се е увеличил с 2,7%, а цената на стая в луксозните хотели е паднала с 3,7%. Заетостта пък се е понижила със 6%, сочат данни на STR Global.

Dorchester Collections притежава 10 хотела в Европа и САЩ, включително в Лос Анджелис, Париж, Рим и Женева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още