IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европа изпревари САЩ по стойност на сделките с бизнес имоти

Трансакциите отвъд Океана изостават в 19 млрд. долара от тези на Стария континент

11:29 | 21.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Paul Hanna/Bloomberg</em></p>

Снимка: Paul Hanna/Bloomberg

Стойността на сделките с бизнес имоти в САЩ, които от дълго време са най-активният пазар за трансакции, изостава от тази в Европа през второто тримесечие, тъй като пандемията от COVID-19 е нанесла по-тежък удар на Америка, сочат данни на Real Capital Analytics, цитирани от Bloomberg.

Сделките за бизнес имоти в САЩ изостават от европейските трансакции с 19 млрд. долара през второто тримесечие въз основа на анализ на трансакциите на стойност от 10 млн. долара нагоре. Първоначалните данни за юли показват продължаващ двуцифрен спад на обема в САЩ спрямо година по-рано.

„С влошаването на ситуацията с общественото здраве в САЩ инвеститорите са изправени пред по-голяма несигурност около гарантирането на бъдещи приходи от имот“, коментира Джим Костело, старши вицепрезидент на Real Capital. „Социалните спасителни мрежи в европейските страни може да изглеждат по-скъпи, но във време на криза също така може да помогнат на инвеститорите да разберат как ще бъдат разпределени икономическите загуби“, допълва той.

САЩ са на първо място по брой случаи на коронавирус и на починали в света, като заразата продължава да се разпространява по-бързо, отколкото в Европа, която има по-голямо население. Макар че страни като Италия и Испания пострадаха от по-ранни епидемии, които бяха овладени, Европа преживява ръст на новите случаи през последните няколко дни.

Сделките с бизнес имоти в САЩ обикновено надминават тези в Европа след световната финансова криза, сочат данни на Real Capital. Изключение е четвъртото тримесечие на 2017 г., когато Blackstone Group продаде компанията за складови имоти Logicor на China Investment Corp. за 13,8 милиарда долара.

Спадът на стойността на долара спрямо еврото също е допринесъл за европейското превъзходство през второто тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още