IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IKEA ще изгражда най-големия жилищен комплекс в Румъния

Мащабният комплекс в Букурещ ще е с около 1 млн. кв. м застроена площ и стойност от 1 млрд. евро

12:36 | 17.02.16 г.
Автор - снимка
Редактор
IKEA ще изгражда най-големия жилищен комплекс в Румъния

Шведската верига за мебели и стоки за дома IKEA планира да изгради мащабен жилищен комплекс в северната част на румънската столица Букурещ, пише днес в. "Зиарул финанчиар", като се позовава на източници, близки до компанията.

IKEA планира да построи 10 хил. апартамента, къщи и вили, както и офис пространства на терен от 48 хектара, закупен в началото на тази година, съобщава БТА.

Корнелия Марку, маркетинг мениджър в компанията „Васинт Румъния“, която е част от групата „Интер Икеа“, заяви, че се планира развитие на смесен проект, съставен предимно от жилища, в дългосрочен план.

„Интер Икеа“ e компанията, която управлява магазините на шведската компания в северната ни съседка, пояснява изданието.

Комплексът на веригата ще е с около 1 млн. кв. м застроена площ. При пазарна цена от 1 000 евро на застроен кв.м проектът ще надвиши стойността от 1 млрд. евро, посочва изданието.

Проектът на IKEA ще бъде най-големият жилищен комплек с Румъния, допълва изданието. Работата по него ще продължи поне 10 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още