IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имотите на Macy's вероятно ще се групират в отделна компания

Акциите на веригата магазини са подценени, смята главният изпълнителен директор на Starboard

08:51 | 17.07.15 г.
Имотите на Macy's вероятно ще се групират в отделна компания

Акциите на американската верига магазини Macy's се търгуват под реалната им стойност, а имотите на дружеството може да се групират в отделна компания, заявиха от инвестиционната компания Starboard Value, след като обявиха, че са закупили част от дяловете на Macy's, съобщи Reuters.

Акциите на компанията се търгуват за 70 долара за дял, докато реалната им стойност е над 125 долара за акция, коментира Джефри Смит, главен изпълнителен директор на Starboard.

Акциите на Macy's поскъпнаха с над 5%, след като Смит за пръв път обяви  участието на Starboard Holding в компанията и по този начин извади на показ скритата стойност на търговеца на дребно.

По-внимателно проучване разкрива, че Macy's има стабилен портфейл  от недвижими имоти, който към момента съставлява над 70% от стойността на компанията.

Само главният магазин на веригата, който се намира на Herald Square в New York, е оценяван на 4 млрд. долара, сочи оценката на Starboard. В същото време имотите на Macy's в Сан Франсиско и Чикаго се оценяват на над 1 млрд. долара. Недвижимите имоти, които са части от търговски центрове, възлизат на 13 млрд. долара, а общата стойност на всички недвижими имоти е 21 млрд. долара.

„Смятаме, че имаме възможност да създадем две компании. Едната - Macy's, която да се занимава с досегашния бизнес, и втора, която да се занимава с недвижими имоти“, заяви Смит.

Приходите от кредитни карти е друг голям плюс за компанията. Те възлизат на 8.5 млрд. долара.

На въпрос дали ще вземе активна роля в увеличаването на стойността за акционерите на компанията, Смит каза, че ще работи с мениджмънта на компанията. „Искаме да направим нужното, за да увеличим стойността за акционерите. Разбира се, най-лесно е да се работи с мениджмънта, особено ако те правят промени в правилната насока“, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още