Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Инвестициите в бизнес имоти в Европа са стигнали рекордните 312 млрд. евро през 2018 г.

Офисите са били най-предпочитаният от инвеститорите сегмент от пазара на бизнес имоти, сочат данни на консултантската компания CBRE

Инвестициите в бизнес имоти в Европа са стигнали рекордните 312 млрд. евро през 2018 г.

Снимка: Архив Ройтерс

Въпреки слабия ръст 2018 г. е била нова рекордна година за инвестициите в бизнес имоти в Европа, които са възлезли общо на 312 млрд. евро, съобщава консултантската компания CBRE.

Обемът от инвестиции отбелязва ръст от само 0,3% в сравнение с 2017 г., но това е достатъчно, за да бъде годината рекордна. Франция, Холандия, Полша, Португалия и Испания регистрират исторически връх през 2018 г.

Испания се е представила особено добре благодарение на няколко големи трансакции през второто полугодие. Във Великобритания преобладава несигурността, като инвестиционният обем е намалял с 6%. Въпреки че областните градове в страната се представят добре, инвестиционният пазар остава зависим от продажбите на имоти в централната част на Лондон.

Германия е записала втория по големина инвестиционен обем в историята си със 77 млрд. евро благодарение на офисния и жилищния пазар.

Офисите са били най-предпочитаният от инвеститорите сегмент от пазара на бизнес имоти, като са привлекли 127,4 млрд. евро през 2018 г. Инвестициите са се увеличили с 6% спрямо 2017 г., показват данните на CBRE.

Още по темата

На второ място са жилищата с привлечени инвестиции от 51 млрд. евро, което е ръст с 22% спрямо 2017 г. На трето място остават търговските площи с инвестиции на обща стойност 50,1 млрд. евро, като намаляват с 9% спрямо 2017 г.

Индустриалните имоти също отбелязват значително понижение на обема от инвестиции през 2018 г. с 33,7 млрд. долара, или с 23% по-малко в сравнение с 2017 г.

Германия е била най-предпочитаната страна в Европа от инвеститорите в бизнес имоти с общ обем на привлечените инвестиции от 77 млрд. евро, или ръст с 6%. На второ място е Великобритания със 72,7 млрд. евро, а Франция остава на трето място с 31,1 млрд. евро.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Стилът Баухаус става на 100 години, а Тел Авив е символът на авангардната школа