IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в бизнес имоти в Европа се засилват

Пазарът е отчел най-силното си трето тримесечие от 2007 г. насам

14:42 | 18.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Инвестициите в бизнес имоти в Европа се засилват

Пазарът на инвестиции в бизнес имоти в Европа е отчел най-силното си трето тримесечие от 2007 г. насам със сделки за общо 35,5 млрд. евро или с 21% над нивата, регистрирани през третото тримесечие на 2012 г., сочат нови данни на компанията за недвижими имоти CBRE, цитирани от онлайн изданието Property EU.

Особено силни резултати регистрират основните пазари в Западна Европа (Великобритания, Германия и Франция). На Острова инвестициите в бизнес имоти са най-високи от третото тримесечие на 2007 г. насам, като през миналото тримесечие там са сключени сделки за 14,1 млрд. евро или с 19% над нивата, записани преди година.

В Германия сделките през третото тримесечие са за 6,2 млрд. евро или с 21% повече спрямо същия период на миналата година. Франция също отчита най-силната инвестиционна активност от 2007 г. насам с 4,6 млрд. евро или 39% над нивата от третото тримесечие на 2012 г. общо за Европа инвестиционната активност се е подобрила със 7% спрямо предходното тримесечие.

Пазарите, които бяха най-тежко ударени от кризата в еврозоната, като Ирландия, Италия, Португалия и Испания, регистрират силно възстановяване през първата половина на 2013 г., като тази тенденция продължава и през третото тримесечие.

В Южна Европа (Испания, Италия и Португалия) през третото тримесечие са направени инвестиции в бизнес имоти на обща стойност 2,2 млрд. евро или със 145% над нивата, регистрирани преди година. В Ирландия увеличението е с 354%. Данните се тълкуват като знак, че опортюнистично настроените инвеститори се завръщат в Европа, като се насочват към възстановяващите се пазари.

В Централна и Източна Европа инвестициите за третото тримесечие възлизат на 2,3 млрд. евро или с 33% повече в сравнение със същия период на 2012 г. Активността в региона е най-силна на ключовите пазари (Русия, Полша и Чехия). 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още