IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестициите в имоти в Япония отбелязват рязък ръст през 2014 г.

Интересът към пазара на имоти в страната ще се задържи поне до Олимпиадата през 2020 г., прогнозират експерти

10:48 | 17.02.15 г.
Инвестициите в имоти в Япония отбелязват рязък ръст през 2014 г.

Чуждите инвестиции в Япония са скочили със 181% през 2014 г. – най-силният ръст от 2009 г., като инвестициите в имоти имат основен принос за това увеличение, пише онлайн изданието GlobalProperty Guide.

Общият обем на инвестициите през 2014 г. се оценява на 1 трлн. йени (8,4 млрд. долара).

Резкият спад на йената на валутните пазари допринесе за засилването на търсенето на пазара на имоти в Страната на изгряващото слънце. Най-голям е интересът на купувачите от Азия и Америка.

Фирми от Сингапур и САЩ отвориха клонове в Япония с цел придобиване на имоти и други активи. Експерти прогнозират, че тенденцията ще се задържи поне до Олимпиадата през 2020 г.

Държавният инвестиционен фонд на Сингапур е инвестирал 1,7 млрд. долара в имоти в Япония през миналата година. Същевременно на пазара е сключена и сериозна сделка с жилища с цел инвестиция на стойност 1,6 млрд. долара, но купувачът засега не се разкрива.

Засилването на преките чуждестранни инвестиции в Япония отразява последните политики на японското правителство, които целят да насърчат чуждестранните вложения. Властите в страната планират да намалят данъчната ставка върху корпоративната печалба с 3,29% през следващите две фискални години, посочва изданието.

Икономисти изчисляват същевременно, че всеки 1% намаление на корпоративните данъци увеличават входящите инвестиции с 3,5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още