IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в имоти в Азия се отдръпват от пазара

Основните опасения са свързани с влиянието на лихвените проценти върху вложенията

14:44 | 03.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Инвеститорите в имоти в Азия се отдръпват от пазара заради нервното очакване на решението за лихвените проценти в САЩ, показват резултатите от проучване на консултантската компания CBRE, цитирани от CNBC.

По-малко инвеститори в имоти са възнамеряват да увеличат инвестициите си в имоти през тази година, показват данните на компанията. Само 37% от анкетираните инвеститори възнамеряват да купуват повече в сравнение с 42% през миналата година. Повечето от тях са фокусирани върху разликите в доходността.

Около 28 на сто от инвеститорите са мотивирани от доходността в сравнение с рисковете в сравнение с 10 на сто през миналата година, показват данните.

Все повече са инвеститорите, които се опасяват за влиянието на лихвените проценти върху перспективите пред ръста на наемите.

Намалява броят на инвеститорите, притеснени от глобален икономически шок, до 25 на сто от 46 на сто през миналата година. Общо 14% обаче се притесняват, че лихвите ще растат по-бързо от очакваното в сравнение с 6% през миналата година.

Що се отнася до инвестиционните дестинации, Австралия е сред ней-предпочитаните от азиатските инвеститори. Сред лидерите са още САЩ и Великобритания заради ликвидността и прозрачността на пазарите.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още