Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Китайският конгломерат HNA ще продаде две сгради в Лондон

Компанията изпълнява програма за намаляване на дълговете, като се разделя с активи в чужбина, което е съобразно и новите регулации на Пекин

Китайският конгломерат HNA ще продаде две сгради в Лондон

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският конгломерат HNA Group Co. е наел брокери за евентуална продажба на две офис сгради в Canary Wharf в Лондон заради програмата за свиване на активите на компанията в чужбина и намаляване на дълга, предава Bloomberg, като се позовава на запознати източници, пожелали анонимност.

Компанията е отправила запитвания и към някои инвеститори, които може да се заинтересуват от придобиване на имотите, оценени на стойност около 366 млн. паунда, допълват източниците на информационната агенция.

Не е взето окончателно решение за продажбата на сградите. HNA засега отказва да коментира.

HNA, която започна съществуването си като регионален авиопревозвач в Китай, планира да продаде активи за около 5 млрд. долара до април. Главният изпълнителен директор Адам Тан заяви през ноември 2017 г., че групата ще продава активи, за да се съобрази и с политиката на правителството в Пекин за ограничаване на чуждестранните инвестиции.

HNA планира да продаде и сгради в Ню Йорк и Сидни, както и да излезе от няколко свои инвестиции в Хонконг чрез инвестиционни тръстове.

През последните години конгломератът натрупа сериозни дългове заради амбициозните му инвестиции извън Китай за десетки милиарди долари, включително трофейни имоти и дялове в Deutsche Bank AG и Hilton Worldwide Holdings Inc. Това обтегна значително финансовите разходи на компанията. През последното десетилетие само инвестициите в имоти на групата са в размер на над 14,5 млрд. долара.

Наемател на едната от сградите, които HNA ще продава, е Thomson Reuters Corp. Компанията обаче планира да се премести на друго място.

В другата сграда се разполага Credit Suisse Group AG, но компанията не възнамерява да подновява договора си за наем, който изтича през 2024 г. и също планира преместване.

Необходимостта от намиране на нови наематели и за двата имота означава, че сградите вероятно ще се продадат на по-ниски цени в сравнение с това, което китайската група е платила за тях. Brexit освен това значително намали привлекателността на Canary Wharf за някои инвеститори заради реалния риск от загуба на работни места във финансовия сектор, който е концентриран в района.

HNA обмисля преструктуриране на наемните договори, намиране на нови наематели и реконструкция на имотите, което би помогнало да се увеличи стойността им. Друга възможност е двете сгради да бъдат продадени като част от по-широк пакет активи.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Продажбите на съществуващи жилища в САЩ намаляват неочаквано през април