Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Кои са най-добрите градове в света за инвестиции във ваканционни имоти?

Американският град Кисимий оглавява класацията на компанията за застраховка на ваканционни жилища Schofields

Кои са най-добрите градове в света за инвестиции във ваканционни имоти?

Снимка: Pixabay.com

Кисимий в щата Флорида, САЩ, Барселона в Испания и Корнуол във Великобритания са най-добрите места за закупуване на ваканционно жилище с цел отдаването му под наем, показва изследване на компанията за застраховка на ваканционни жилища Schofields, цитирано от онлайн изданието propertywire.com.

Тези градове предлагат най-добрата възвръщаемост на инвестицията от гледна точка на цената на имот с площ от 90 кв. м, потенциален доход от наем и анализ на най-популярните локации за туризъм и вероятността те да останат популярни.

Анализът на Schofields показва, че възвръщаемостта на инвестициите е 26,02% в Кисимий, 18,78% в Барселона и 12,01% в Корнуол, следвани от 11,96% в Ница, 8,71% по крайбрежието на езерото Гарда в Италия, 6,82% в Маями, 6,32% в Марбела, 5,61% във Фару, Португалия, 3,36% в Авиньон, Южна Франция, и 2,89% в Езерната област в Англия.

Кисимий, известен с тематичните си паркове, се намира в район, който е смятан за водеща туристическа дестинация в САЩ с добър климат през цялата година и инвеститорите могат да очакват възвръщаемост от близо 34 хил. евро на година.
Достъпната цена за покупка на имот и високата възвръщаемост от наемите на ваканционни домове в Барселона означават, че има потенциал инвеститорите да печелят малко над 43 хил. евро на година след приспадане на разходите от имоти със средна цена от близо 196 хил. евро.

Още по темата

Според изследването средната цена на жилищата в Кисимий е била между 160 хил. и 199 хил. долара в последните три години и прогнозите показват, че цените продължат да се увеличават, което ще ги превърне в добра потенциална инвестиция в бъдеще, докато стойността на жилищата продължава да е сравнително ниска.

Според Фил Скофийлд не е изненадващо, че Кисимий оглавява класацията за най-добра възвръщаемост на инвестициите в имоти, намиращи се в райони с добър климат и предлагащи добри възможности за развлечения. „Това е изключително популярна ваканционна дестинация за хората по света дори извън активния сезон, което означава, че търсенето на ваканционни домове е голямо, а това тласка нагоре цените на наемите. Въпреки това цените на имотите остават ниски след рецесията“, отбелязва Скофийлд.

Той допълва, че макар тези области да са най-добрите статистически за възвръщаемостта на инвестициите във ваканционни домове, потенциалните инвеститори трябва да гледат и други фактори, за да извлекат максимална възвръщаемост, включително точната локация на жилището и потенциала за повишаване на доходите. 

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
4
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Къщето си го бива даже е с гараж, а американцките комари са по-възпитани от дунавските.
2
 
9
 
1
преди 6 месеца
Много прилича на категорията "Платени публикации".
Или пък така Schofields предоставя малък бонус на клиентите, които застраховат имотите си при нея?

Още от По света
Най-недостъпният имотен пазар в света ще става още по-недостъпен