IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компанията на Тръмп излиза от проекта Trump SoHo

Хотелът отвори врати преди около 11 години и беше популяризиран чрез популярното телевизионно шоу на Тръмп „Стажантът“

10:42 | 23.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията на Доналд Тръмп е сключила сделка за излизане от проекта Trump SoHo – 46-етажен хотел в Ню Йорк, в който има и частни апартаменти, предава Ройтерс.

Решението е взето от синовете на американския президент Ерик и Доналд младши, както и от малка група висши ръководители на компанията.

Хотелът отвори врати преди около 11 години и беше популяризиран чрез популярното телевизионно шоу на Тръмп „Стажантът“. През 2010 г. Тръмп и други ръководители бяха съдени от купувачи на апартаменти, които ги обвиняваха в измамно демонстриране на големи продажби с цел прикриване лошото финансово здраве на проекта.

Обвиняемите сключиха сделка за прекратяване на делото през 2011 г., като се съгласиха да възстановят 90% от депозитите за жилищата.

Според споразумението за излизане на проекта Trump Organization ще прекрати договора си със собственика на сградата CIM Group – инвестиционен посредник от Калифорния с фокус върху недвижимите имоти. Инвестиционната група ще може да изкупи проекта.

CIM засега не отговаря на запитванията за коментари.

Според запознати източници компанията ще може преобразува имота или пък да разшири хотелската му част. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още