IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мерките за контрол на наемите в Ню Йорк ще действат още 4 години

Демократите в щатския сенат настояваха за затягане на режима за контрол на наемите, но исканията им бяха блокирани от републиканците

17:22 | 24.06.15 г.
Мерките за контрол на наемите в Ню Йорк ще действат още 4 години

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо и лидерите в щатския сенат са постигнали споразумение за удължаване на сроковете за контрол на наемите, съобщава Ройтерс.

Мярката ще засегне над 2 млн. жители на Ню Йорк.

Регулациите изтекоха през миналата седмица. Законодателите обаче са се договорили те да продължат да действат още 4 години, съобщи Куомо на пресконференция в Олбъни.

Куомо каза също така, че популярната програма за данъчен кредит за строителни компании, които изграждат нови многофамилни жилищни сгради, отдавани под наем, също ще бъде удължена с шест месеца.

Демократите в щатския сенат настояваха за затягане на режима за контрол на наемите, но исканията им бяха блокирани от републиканците.

Демократите настояваха също така да се отмени законът, който освобождава жилища от регулациите на наемите, ако те останат необитаеми след излизането на последните наематели. Републиканците обаче блокираха предложението. В тази връзка Алиансът на наемателите предупреди, че през следващите 4 години вероятно ще бъдат „изгубени“ около 100 хил. жилища.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още