Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Мораторуимът върху принудителното изгонване от дома в Сан Франциско оцеля в съда

Асоциацията на апартаментите в града заведе дело от името на 2800 собственици на имоти

Мораторуимът върху принудителното изгонване от дома в Сан Франциско оцеля в съда

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Забраната за принудително извеждане от жилищата в Сан Франциско оцеля оспорване в съда от собственици на имоти, след като съдия от Калифорния установи, че наредбата, защитаваща наематели, които не могат да плащат наемите си по време на кризата с COVID-19, е в рамките на регулаторните правомощия на града, предава Bloomberg.

Съдията от Калифорнийския върховен съд Чарлз Хайнс реши в понеделник, че мораториумът върху принудителните извеждания в града е „разумно упражняване на правомощията на полицията за насърчаване на общественото благосъстояние“ и не нарушава законите в Калифорния и в САЩ.

Още по темата
Асоциацията на апартаментите в Сан Франциско, която представлява около 2800 собственици, оспори забраната по подобие на собственици на имоти в други щати, където местните власти промениха правилата за принудително извеждане, за да помогнат на наемателите, загубили работата си по време на пандемията. Собствениците на имоти твърдят, че не са освободени от задължението си да плащат ипотечни кредити, имотни данъци и разходите за поддръжка, въпреки че приходите им от наеми намаляват.

Собственици на имоти в Сан Франциско твърдят, че градът е надвишил действащия мораториум в цялата страна, като забранява за постоянно принудителното изгонване на наематели, които пропускат плащания вместо да запази забраната само до края на кризата. Градските власти съобщиха, че искат да избегнат голяма вълна на принудителни извеждания след изтичането на настоящата защита и че наемателите няма да бъдат освободени от задължението на платят неизплатените наеми.

Адвокатът Андрю Закс, който представлявал собствениците на имоти, заяви, че смята да обжалва решението. Закс изрази задоволство, че съдията е реагирал бързо по делото, което беше заведено в края на юни.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Офисите в Ню Йорк са почти празни и застрашават възстановяването на града