Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Наемите в Лондон ще достигнат най-ниското си ниво от шест години

Около една четвърт от жителите на британската столица живеят под наем и заделят над 40% от приходите си за плащането му

Наемите в Лондон ще достигнат най-ниското си ниво от шест години

Снимка: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Наемите в Лондон вероятно ще достигнат най-ниското си равнище от близо шест години, тъй като бавното повторно отваряне на икономиката натежава върху търсенето, предава Bloomberg.

Британската столица вече регистрира спад с 3% на наемите през първото полугодие и свиването може да достигне до 5% към края на годината, най-ниското ниво от края на 2014 г., според доклад на имотния портал Zoopla. Някои квартали в централната част на Лондон регистрират дори по-голям спад, като собствениците заливат пазара с имоти, които преди това са били отдавани под наем краткосрочно на посетители.

Коронавирусната пандемия разтърси пазарите на недвижими имоти в момент, когато служителите в офис свикват с работата от вкъщи. Това поставя въпроса за необходимостта от плащане на бонус, за да бъдат близо до работното място. Бавното завръщане на служителите в офисите е сигнал, че търсенето на имоти под наем вероятно ще остане слабо, особено ако безработицата се увеличи, сочи докладът.

Още по темата

Перспективите за британската икономика, която е изправена пред потенциално опустошителна рецесия, са допълнително помрачени от възможността за нова блокада. Правителството въведе отново ограничения за над 4 млн. души в Северна Англия и предупреди, че може да се наложи да вземе допълнителни мерки.

„Запазва се несигурността за това колко нови вълни на COVID ще повлияят на възобновяването на живота в офиса, студентския живот и туризма“, коментира в комюнике Грейн Гилмор, ръководител на изследванията в Zoopla. „Тази несигурност ще повлияе на търсенето на някои пазари до края на годината“, допълва Гилмор.

Около една четвърт от жителите на Лондон са в сектора на частните жилища под наем и те предоставят на собствениците на имотите средно над 40% от приходите си, отбелязва Guardian.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Шест месеца след пандемията офисите в САЩ остават наполовина празни