Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Принудителна продажба и за Trump SoHo

Trump SoHo имаше успех като луксозен хотел, но среща сериозни затруднения с продажбата на луксозни апартаменти

Един от кредиторите на Trump SoHo – луксозният апартхотел на Доналд Тръмп, иска да наложи запор върху имота и да го продаде, съобщават запознати източници, пожелали анонимност, цитирани от The Wall Street Journal.

Инвеститорът в имоти CIM Group иска да поеме контрола върху сградата и е наел консултантската компания Eastdil Secured да организира продажбата на имота.

Сградата, построена от Sapir Organization и Bayrock Group, отвори врати през 2010 г. Доналд Тръмп има сключено споразумение с Trump SoHo за управлението ѝ, но не притежава дял в нея.

Trump SoHo имаше успех като луксозен хотел, но има сериозни затруднения с продажбата на луксозни апартаменти. Купувачите биха могли да използват жилищата до 120 дни в годината, а през останалото време имотите се отдават на хотелски принцип, като собствениците и строителите си споделят печалбата. Тези условия отблъснаха потенциалните купувачи.

Досега са продадени по-малко от една трета от почти 400-те луксозни жилища в сградата, съобщават запознати източници.

Още по темата

Възбраната върху имота от един от кредиторите му представлява е поредният знак, че популярният някога модел на апартхотела все още не се е възстановил напълно от кризата. Кредитирането за купувачите в подобни сгради пресъхна по време на кризата и досега не показва кой знае какви признаци за възстановяване.

И все пак част от собствениците на подобни сгради залагат, че този модел ще проработи отново. Orchestra Hotels & Resorts иска да похарчи 160 млн. долара, за да придобие също сграда на Тръмп във Флорида и да я превърне в луксозен апартхотел.

Edition Miami Beach, съвместна компания на Marriott International Inc. и хотелиера Иън Шрейгър, ще отвори подобна сграда до края на годината.

Според Шон Хенеси, главен изпълнителен директор на консултантската компания Lodging Advisors, вероятно ще има силен интерес към Trump SoHo, но новият собственик ще трябва да актуализира плановете за развитие на сградата.

За сградата биха могли да наддават и сегашни кредитори и акционери, включително и CIM.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
За много заможни бразилци Португалия е новият Маями