IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на имоти в Португалия отчитат рекорден ръст

Очаква се цените в национален мащаб да се увеличат с около 2% за година

12:26 | 25.06.15 г.
Продажбите на имоти в Португалия отчитат рекорден ръст

Продажбите на имоти в Португалия отчитат рекорден ръст, сочат данни на RICS/Ci, цитирани от онлайн изданието themovechannel.com.

Търсенето на имоти в страната също се увеличава, както и цените, а тенденцията е интересът да се засилва и към трите основни регионални пазара.

Статистиката сочи, че продажбите се увеличават за 15-ти пореден месец. Очакванията са, че през следващата година цените ще нараснат с около 2% в национален мащаб, като най-силни увеличения се очакват в Лисабон и Алгарве.

Същевременно обаче брокерите на имоти в страната все повече обръщат внимание на гръцката криза като на потенциален източник на рискове за пазара на имоти.

Преговорите между Брюксел и Атина подхранват финансовата несигурност заради опасността от ръст на лихвите по португалските облигации. Оптимистичните настроения обаче поне засега преобладават на пазара в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още