Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Сделки за милиони дават нов тласък на пазара на недвижими имоти в Милано

Семейство Ровати, както и компании като Amundi SA и Invesco Real Estate, вече са в процес на договаряне на сделки за покупка на офис сгради в града

Сделки за милиони дават нов тласък на пазара на недвижими имоти в Милано

Снимка: Pixabay

Инвеститори в недвижимо имущество от азербайджански суверенен фонд до Blackstone Group Inc. и UBS Group AG залагат на нарастващото търсене на първокачествени офис имоти в италианската бизнес столица Милано, което тласка цените в града до нови върхове.

Липсата на разрастване доведе до ръст на наемите. Семейството милиардери Ровати, както и компании като Amundi SA и Invesco Real Estate, вече са в процес на договаряне на сделки за покупка на офис сгради в града, съобщават запознати пред Bloomberg, пожелали анонимност.

Италианският пазар на недвижимо имущество претърпя период на сподавена активност в годините след глобалната финансова криза, тъй като на банките им трябваше повече време, за да изчистят лошите заеми. Това намали достъпността до кредитиране за известен период.

В същото време инвеститорите бяха фокусирани предимно върху европейски градове, където икономическият растеж беше по-силен, а политическите рискове – по-слаби. Това даде тласък на цените на големи пазари като Париж, Берлин и Франкфурт, които достигнаха рекордни ръстове. В сравнение с тях Милано изглежда относително евтин пазар.

Някои от сделките, които са в процес на договаряне, включват продажбата на сградата Palazzo Turati от държавния петролен фонд на Азербайджан на Invesco за сумата от 112 млн. евро. Също така Amundi води преговори за покупка на сграда на Via Gustavo Fara от UBS за 50 млн. долара. Blackstone пък предлага за продажба новата централа на Goldman Sachs Group Inc. в града на Via Santa Margherita за сумата от над 100 млн. евро.

Семейство Ровати е близо до договарянето на покупката на сграда на Piazza Cavour от DeA Capital Real Estate за 170 млн. евро.

Преговорите по всички сделки продължават и няма гаранция, че те ще бъдат сключени.

„Въпреки макроикономическата ситуация Милано не е Италия и всъщност има много малко свободни места от клас А в рамките на централната бизнес част“, посочва Макс Нимо, анализатор за Kempen & Co.

Годишните наеми в Милано достигнаха 585 евро за квадратен метър през първото тримесечие, което е ръст от 1,7% спрямо година по-рано. Делът на свободните площи намалява с близо половин процентен пункт, показват данни на брокерската компания Jones Lang LaSalle Inc. Това идва на фона на рекордна година за града през 2018 г., когато близо 381 00 квадратни метра са отдадени под наем, показват данни на друга брокерска компания - CBRE Group Inc.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Твърде много информация: Амстердам спира отварянето на нови центрове за данни