IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skoda представи обновения Superb

Флагманът на чехите е станал още по-луксозен, но и по-икономичен

16:35 | 04.04.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Skoda</p>

Снимка: Skoda

Компанията Skoda представи обновената Suberb във версии лифтбек и комби. Официалната премиера на модела е насрочена за стартиращото в средата на този месец изложение в Шанхай.

Автомобилът е с напълно преработена предна част, където модернизацията е засегнала капака, решетката на радиатора, фаровете и бронята. Отзад са се появили нови светлини със светодиодни елементи. Освен това моделът ще разчита и нови джанти от лека сплав в няколко варианта на окраска, чийто размер варира между 16 и 18 цола.

Колкото до интериора, при него промени няма. Малко е „пипнат” волана, като той вече може да бъде с 3 или 4 лъча. Появили са се обаче 9 вида нови тапицерии, като в най-високо ниво на оборудване те са в комбинация от кафяво и слонова кост. Освен това като опция се предлага система, с която пътниците отзад могат да управляват настройките на предните седалки.

Не се е променил и размерът на багажника на Suberb. При лифтбека той е 595 л, а при комбито – 633 л. Ако се смъкне вторият ред седалки, той се увеличава на 1700 и 1865 л съответно. При лифтбека се е запазил начинът на отваряне на багажника в две положения. При едното може да се вдигне само металната част, а при другото – отново тя, но заедно със стъклото. Управлението обаче вече става с два бутона, а досега бе само един.

В гамата двигатели са включени 3 мотора – 1,4 бензинов турбо-агрегат (TSI) с мощност 122 к.с., и 2 дизела – 2,0 TDI с мощност 140 и 170 к.с., като според представители на Skoda те харчат с 19% по-малко от предишната версия. Това става благодарение на системата start/stop и на системата за рекуперация на кинетичната енергия.

По-мощната от двете дизелови модификации ще се предлага със система за задвижване на четирите колела, както и с 6-степенна роботизирана трансмисия DSG. За другите два мотора е предвидена 6-степенна механична кутия.

В оборудването при новия Suberb влизат панорамен покрив с вградени слънчеви панели, система за безключов достъп, система за самостоятелно паркиране, 9 въздушни възглавници, система за следене на умората при водача, мултимедийна система с навигация, която разполага с 6.5 инчов дисплей, и др.

Още снимки на вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още