IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bank of America понижава оценките на някои строителни компании заради пандемията

Въпреки това от банката посочват, че продължават да разглеждат перспективите пред акциите на местните строители като положителни на фона на силното търсене

20:57 | 12.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският публично търгуван кредитор Bank of America намали своите оценки и ценови таргети на няколко строители компании, тъй като банката се подготвя за „неизбежното“ влияние на пандемията от коронавирус върху жилищния пазар в САЩ, съобщава Bloomberg. 

Bank of America понижи в четвъртък рейтинга си за книжата на Lennar Corp. и NVR Inc. до neutral от buy, като промени и този на Toll Brothers Inc. и Foundation Building Materials Inc. на underperform от съответно neutral и buy.

Оценкта на KB Home беше повишена от neutral на buy, тъй като Bank of America вижда „значителни предложения от нови купувачи“, осигуряващи „известна степен на устойчивост“ в сравнение с цялостния пазар.

„Продължаваме да разглеждаме перспективите при акциите на местните строителни компании като положителни, като се има предвид силното търсене, подобряването на достъпността и сравнително добрите разходи за започване на строителството“, коментират аналитици, водени от Джон Ловало. „Въпреки това ние вярваме, че общото търсене вероятно ще достигне поне до пауза, като се има предвид несигурността около COVID-19 потенциалното влияние върху наличието на работна ръка“, добавят те.

Пониженията на оценките могат да окажат натиск върху цените на книжата на строителните компании, работещи в жилищния сектор, който да бъде добавен към опасения относно коронавируса.

Акциите на Toll Brothers поевтиняха в края на февруари, след като от компанията съобщиха за разочароващи финансови резултати.

Индексът на строителните компании S&P Supercomposite Homebuilding изтри от стойността си 12% от началото на годината, като в сряда разликата с S&P 500, която сега възлиза на 15%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още