IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow прибавя нови 200 пункта в началото на сесията*

Водещите индекси в САЩ са на положителна територия, но въпреки това ги очаква трета поредна седмица на спадове

17:48 | 16.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските пазари започват борсовата сесия в петък на зелена територия, продължавайки възстановяването си след силните спадове от средата на седмицата, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибавя над 230 пункта (0,91%), които обаче все още не са достатъчни да се възстановят загубите от 800 пункта от сесията в сряда.

Широкият измерител S&P 500 напредва с 1,13%, а технологичният бенчмарк Nasdaq Composite се увеличава с 1,32%.

Акциите на Apple и Nvidia са едни от най-печелившите в началото на сесията. Рекордни ръстове отчете и секторът на домашните потреби в края на работната седмица.

Падащата доходност по държавните облигации, която предизвика паника на пазарите, отново тръгна нагоре, облекчавайки страховете за надвиснала рецесия. Доходността по 10-годишните и 30-годишните американските държавни ценни книжа расте до съответно 1,559% и 2,01%.

Въпреки по-оптимистичното настроение от днес водещите борсови индекси са напът да отбележат трета поредна седмица на загуби. Засега Dow бележи спад от 1,9% за седмицата, а S&P 500 – 1,7%. До момента август се очертава като тежък за показателите. Индексът на сините чипове е назад с 4% от началото на месеца.

Търговското напрежение между Китай и САЩ продължава да е във фокуса на инвеститорите. След като по-рано през седмицата президентът Доналд Тръмп заяви, че отлага въвеждането на поредната порция мита, той потвърди в четвъртък, че следващият месец предстоят двустранни преговори. Изказването бе направено, след като властите в Пекин заявиха, че възнамеряват да отговорят подобаващо на новите мита, който ще засегнат стоки за 300 млрд. долара.

Акциите на Nvidia поскъпват с над 6,7%, след като компанията отчете по-добри от очакваното резултати за второто тримесечие.

Цената на книжата на General Electric също се възстановяват, след като достигна до най-ниското си ниво от 11 години насам в четвъртък. Ръстът към момента е от около 6%.

На стоковите пазари петролът не намира единна посока. Американският сорт WTI продължава да поевтинява, но вече с минималните 0,06% до 54,44 долара за барел. От своя страна фючърсите върху международния бенчмарк Брент се разменят при цена от 58,38 долара за барел, което е ръст от 0,26%.

Златото на свой ред също поевтинява с 0,4% до 1524,90 долара за тройунция.

Доларовият индекс от своя страна също бележи ръст до 98,26 пункта.

*Информацията е актуална към 17:25 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още