Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Драмата на Wall Street продължава, докато коронавирусът взима нови жертви

Dow изтрива над 600 пункта, докато акциите на Microsoft поевтиняват с 2,6 на сто, след като компанията предупреди за евентуалния ефект на епидемията върху бизнеса ѝ

Драмата на Wall Street продължава, докато коронавирусът взима нови жертви

Снимка: Ройтерс

Основните борсови индекси на Wall Street продължават да бележат сериозни спадове на фона на растящите опасения относно коронавируса и негативния ефекти, който епидемията ще окаже върху финансовите показатели на бизнеса и като цяло на икономиката, съобщава Ройтерс.

В 21:50 ч българско време Dow Jones Industrial Average отчита понижение от 683,64 пункта, или 2,54%, до 26 273,95 пункта. 

Още по темата

Измерителят S&P 500 се смъква с 2,52% до 3037,93 пункта. Технологичният индекс Nasdaq Composite изтрива 256 пункта, или 2,85%, от стойността си, като се понижава до равнище от 8724,78 пункта.

В момента Dow се намира на 12,1% от рекордното ниво, достигнато на 12 февруари, докато S&P 500 е на 11,2% от своето. Nasdaq изостава на 12,2% от най-добрия си резултат.

Това е най-мащабният седмичен спад за индексите на Нюйоркската фондова борса след финансовата приза.

Разбира се, основна причина за този крах е продължаващото разпространение на коронавируса.

Правителствата, борещи се с епидемията от Иран до Австралия, затварят училищата, отменят големи събития и се запасяват с медицински материали.

В САЩ центровете за контрол и превенция на заболяванията потвърдиха инфекция в Калифорния при човек, който според съобщенията не е пътувал никъде и не е имал контакт с друг заразен.

"Тук вече не става въпрос само за Китай, а става все по-глобално ... по отношение на разпространението на вируса и на неговото икономическо въздействие", споделя Уили Делауич, инвестиционен стратег в Robert W. Baird.

Цената на книжата на Microsoft Corp спадна с 2,6%, след като компанията предупреди за отслабване на бизнеса с компютри заради негативния ефект на коронавируса върху веригата на доставка, като подобни изявления направиха още Apple Inc и HP.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (6)

2
 
8
 
6
преди 1 месец
Драмата на Wall Street продължава, докато коронавирусът взима нови жертви

Да се чете:
Световната работилница си взе 1 месец отпуск по болест
и далаверата зелени хартийки срещу реални стоки даде засечка.
Отката дойде чак до хиените на Wall Street.
5
 
1
 
5
julian12 до: крас
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Тръмп няма нищо общо с обратното изкупуване.
6
 
0
 
4
julian12 до: крас
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Тръмп няма нищо общо с обратното изкупуване.
3
 
5
 
3
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Засега приземяването е подконтролно.

Но това е ЗАСЕГА.

ТАКА ЛИ ЩЕ Е В ПОНЕДЕЛНИК, КОГАТО СЛЕД КАТО СА ОСТАНАЛИ САМИ СЪС СЕБЕ СИ АКЦИОНЕРИТЕ НЕ СА ВЗЕЛИ РЕШЕНИЕ ДА РАЗТОВАРЯТ ПРЕДИ ЦЕНАТА НА АКЦИИТЕ ИМ ДА СЕ Е ОБЕЗЦЕНИЛА НА ОЩЕ ПО НИСКИ НИВА.

Извършилите обратно изкупуване на акции корпорации, биха могли да преглътнат загубата на печалба, която принципно и без това е била създадена инвитро с държавна помощ.

Губещият от тази създадена от Тръмп абсурдна система на държавна помощ ще е бюджета и социалните разходи на най бедните слоеве на американското общество в които не са постъпили средствата от обратното изкупуване.

В КИТАЙ ШАНХАЙСКИЯ ИНДЕКС Е ПОСТАВЕН В КОРИДОР, КАТО ОТ ГРАФИКАТА МУ НЯМА КАК ДА НЕ СЕ ЗАБЕЛЕЖАТ ФИНАНСОВИТЕ ИНЖЕКЦИИ, КОИТО СЕ ПОЛУЧАВАТ ОТ ДЪРЖАВАТА.

Тази интервенция на парична маса в КИТАЙ носи риск от настъпване на събития, които биха могли да излезнат извън контрола на ЦБК.

Риска който поема КИТАЙ е по висок от този на САЩ, където приземяването макар и значително е ПЛАВНО и вероятно ще ПРОДЪЛЖИ КОНТРОЛИРАНО до размер някъде до 20 000 пункта!!
2
 
9
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Много хора ще направят пари. Аз днес успях да си покрия загубите с една дива спекула с акции на компания за маски. Десет пъти се препотих и се заричам повече да не правя така. Излязох при 60% печалба, а за деня скокът беше 100%+. Това е бетер хазарт.

Още от САЩ
Ще направи ли коронавирусът обществата по-равни?