IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед: Щатската икономика се е забавила в края на второто тримесечие

Тонът на доклада на Федралния резерв определено е по-малко оптимистичен от предишния, публикуван в началото на юни

22:03 | 28.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Фед: Щатската икономика се е забавила в края на второто тримесечие

Щатската икономика се е забавила към края на второто тримесечие, показват данните от доклада на Фед за настоящите икономически условия, известен като Бежовата книга, предаде MarketWatch.

Клоновете на Фед в Кливланд и Канзас сити са отчели нулев растеж, а тези в Атланта и Чикаго – забавяне на растежа.

От клоновете, които отчитат подобрение на икономическите условия, няколко са отбелязали, че увеличенията са „скромни“.

Тонът на доклада определено е по-малко оптимистичен от предишния, публикуван в началото на юни. Тогава беше отчетено подобряване на икономическите условия във всички 12 региона, в които Фед има клонове.

Данните на Бежовата книга обаче често са пренебрегвани, тъй като управителите на Фед имат достъп до много по-подробни доклади за икономиката.

Този доклад обаче е очакван с нетърпение, след като миналата седмица председателят на Фед Бен Бернанке заяви, че перспективите пред икономиката са необичайно несигурни и пазарите са жадни за пресни данни.

В доклада се посочва, че продажбите на автомобили намаляват през последните седмици, както и че секторът на услугите се подобрява, докато производствената дейност се забавя.

Като цяло се изразяват опасения за пазара на търговски недвижими имоти. На жилищния пазар активността е слаба в повечето региони заради приключилата програма за данъчни кредити.

Пазарът на труда в страната се подобрява слабо, се посочва още в Бежовата книга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още