IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големите спонсори заобикалят Тръмп

Мрежата от около 400 близки до републиканците донори Freedom Partners, начело на които са братята Чарлс и Дейвид Кок, няма да подкрепи кандидат-президента

10:02 | 01.08.16 г. 8
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Мрежа от около 400 близки до републиканците спонсори, начело на които са братята Чарлс и Дейвид Кок, няма да подкрепи в хода на американските президентски избори Доналд Тръмп. Вместо това мрежата Freedom Partners ще се концентрира над изборите за Сенат, за да може републиканците да запазят мнозинството си там, пише в свой материал Wall Street Journal.

През 2012 г. финансираната предимно от братята Кок група е спонсорирала републиканците с около 400 млн. долара. Богатството на двамата братя се оценява от списание Forbes на около 44 млрд. долара. В империята им влизат петролни компании, ферми за говеда, производители на хартия и минерални торове, както и технологични фирми.

На ексклузивната среща може да присъстват по правило само тези, които са дарили поне 100 хил. долара за мрежата, която се ангажира с инвестиции в образованието и институциите, които се борят срещу бюрокрацията и регулациите.

Чарлс и Дейвид Кок редовно организират тази годишна среща, която почти винаги остава скрита за обществеността. Тази година обаче са били поканени и няколко журналисти, сред които и репортер на агенция AP.

На заседанието на Freedom Partners в Колорадо Спрингс (щата Колорадо) са били поканени и републикански депутати и губернатори, но не и самият Тръмп.

„Отказах среща с Чарлс и Дейвид Кок. По-добре за тях е да се срещат с политически марионетки, те са по-подходящи“, написа кандидат-президентът в Twitter.

 

Мрежата пък заявява, че няма данни за осъществяван контакт с предизборния щаб на Тръмп, камо ли за покана за присъствие. 

През изминалото десетилетие амбициозната мрежа похарчи стотици милиони долари за упражняване на влияние над политиците. "През тази година бюджетът възлиза на около 750 млн. долара, но през 2016 г. няма да се похарчи и един цент за директна подкрепа на републиканската кандидат-президентска двойка", пояснява вицепрезидентът на Koch Industries Марк Холдън. Нито един от кандидатите не можел да се обвърже с мрежата със своите ценности и убеждения, казва той. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 15 rate down comment 6
Hahoto
преди 7 години
Днес го заобикалят, утре може и да му се кланят. Па може и за атентат да платят. Така е в Дивия запад. Всеки си дърпа чергичката към него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 4
ASTIN
преди 7 години
Мислете малко с главите си. Когато целия американски елит, НАТО, Държавите от НАТО и Българския елит и АМзаБЪЛ е за Клинтън . Когато на номинацията на републиканците на Тръмп не посмяха да дойдат отговорни лица от елита на САЩ, които го поддържат от страх. Кой е този Тръмп и кой стои зад него??? :) :) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 19
DutyFree
преди 7 години
хахахах ***= МИКРОСОФТ, ФАЦЕБООК = ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ !!????ТАКА ЛИ МИШЕ!!??? :::):):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 26 rate down comment 21
Императорът
преди 7 години
По-точно казано: т.нар. "спонсори" няма да могат да купят Тръмп, защото той не се продава !!!! Поклон пред Доналд - с кратичкият си пост в Пиленцето казва повече, отколкото магарицата клинтънова в едночасова реч.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 32 rate down comment 13
studioaa
преди 7 години
Вие забравяте нещо много важно и това е, че всеки глас има еднаква тежест на избори. Братята Чарлз и Дейвид Кох имат точно 2 гласа без значение дали богатството им се развнява на 44 млрд. или на 44 трилиона $. Няма съмнение, че едрия бизнес ще е против Тръмп, защото потока евтина работна ръка - нелегални имигранти, които те ползват ще секне, а това ще удари печалбите на тези бизнеси. Няма съмнение обаче, Тръмп има подкрепата на работническа класа в САЩ, включително и на повечето афроамериканци, които разбират великолепно, че заради безконтролната имиграция те живеят по-зле и техните доходи падат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още