Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

JPMorgan не успя да отговори на очакванията за печалба в последното тримесечие

Акциите на най-голямата американска банка по размер на активите поевтиняват с близо три процента преди началото на борсовата сесия

JPMorgan не успя да отговори на очакванията за печалба в последното тримесечие

Снимка: Архив Ройтерс

Американската банка JPMorgan Chase & Co отчете по-слаба от очакваното печалба за четвъртото тримесечие на 2018 г., след като по-слабата търговия с облигации е засенчила ръстовете от по-високите лихвени проценти и скока при заемите.

Акциите на най-голямата американска банка по размер на активите поевтиняват с близо три процента преди началото на борсовата сесия. Финансовата институция отчита спад на приходите в три от четирите си основни бизнес подразделения, съобщава агенция Ройтерс.

Още по темата

Коригираните приходи от търговия с фиксирана доходност са спаднали с 18%, тъй като все повече инвеститори се отказват от търговията със стоки и дълг заради увеличаването на волатилността в края на 2018 г.

От Citigroup посочиха същите причини за по-силния спад в приходите си с фиксирана доходност в понеделник.

Натиск върху търговията оказаха нарастващите притеснения за глобалния икономически растеж, както и продължаващата търговска война между САЩ и Китай.

„С влизането в 2019 г. ние призоваваме лидерите на нашата държава да заемат кооперативен, конструктивен тон, който ще подсили вече стабилните настроения на потребителите и бизнеса“, заяви главният изпълнителен директор на банката Джейми Даймън.

Печалбата на JPMorgan беше засегната и от ръста от 6% на разходите, които на свой ред се дължат на увеличения на инвестициите в технологии, маркетинг и недвижимо имущество.

Нетната печалба на банката отбелязва ръст от 67% до 7,07 млрд. долара, което прави 1,98 долара на акция, спрямо година по-рано, когато пое еднократна такса заради промените в американското данъчно законодателство. Въпреки ръста данните не можаха да отговорят на очакванията на анализаторите за печалба от 2,20 долара на акция по данни на IBES.

Приходите от лихви нарастват с 9% до 14,5 млрд. долара, подпомогнати от по-високите лихвени проценти през 2018 г.

Приходите на банката като цяло също се увеличават с 4,1% до 26,80 млрд. долара – малко под очакванията на анализаторите за 26,83 млрд. долара.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Надеждите за нови стимули удължиха ралито на Wall Street