IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поскъпването на петрола ограничи ръста на щатските акции

По-добрият от очакванията доклад на ADP за заетостта не успя да повлияе силно на инвеститорите

23:11 | 02.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Поскъпването на петрола ограничи ръста на щатските акции

Щатските акции приключиха днешната сесия на зелено, но ръстът им от началото на сесията беше ограничен от поскъпването на петрола, което натежа над добрите данни за пазара на труда, предаде MarketWatch.

По-рано днес доклад на щатското правителство показа, че търсенето на петрол се е увеличило спрямо миналата година, към това се прибавиха и опасенията за прекъсване на доставките заради бунтовете в Близкия Изток и Северна Африка.

След волатилна сесия Dow Jones Industrial Average приключи търговията с ръст от 0,07% на 12 067 пункта. Standard & Poor’s 500 прибави 0,16% до 1308 пункта, като начело по ръст бяха технологичните компании в индекса, а най-силно се понижиха финансовите книжа.

Nasdaq Composite нарасна с 0,4% до 2748 пункта.

Сред по-важните новини днес беше изказването на председателя на Фед Бен Бернанке пред Камарата на представителите, по време на което той не изключи възможността за евентуален трети кръг на програмата за изкупуване на активи.

Излезлият преди началото на сесията доклад на частната консултантска компания ADP за заетостта показа, че през февруари са били създадени 217 хил. нови работни места, но той съвпадна с поскъпването на петролните фючърси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още